Kundaliinireiki minitutkimuksen tulokset

06.11.2022

Pohjustus:

Mitä on kundaliinireiki?
Kundaliinireiki on energiahoitomuoto, jossa käytetään kundaliinienergiaa hoitamiseen.
Olen opiskellut kundaliinireikiä joogakoulu Ong Namolla.

Lisätietoja: https://ongnamolive.com/kundaliini-reiki/.

Tässä tutkimuksessa hoidon yleinen intentio oli, että siinä tapahtuu hoidettavan korkein paras, ja että hoidettava saa sen mitä hoidon vastaanottamisen hetkellä eniten tarvitsee.

Lisätietoja: https://www.virtaavakeho.fi/reiki/

Miksi kundaliinireikiä?
Kohottava ja parantava vaikutus. Vaikutukset voivat olla moninaiset. Voit myös toivoa mihin hoitoa kohdistetaan. Joka tapauksessa hoito kääntää hermostoasi palautumistilaan, jolloin kehosi omat paranemisprosessit käynnistyvät. Hoito myös kohottaa värähtelyäsi, keventää oloasi ja samalla tietoisuuden tasoasi.

Tutkimus?

Tämän minitutkimuksen tarkoituksena oli kerätä kundaliinireiki kaukohoidon kokemuksia, kestoa ja vaikutuksia. Erikoisen tästä teki vielä se, että hoitoa ei toteutettu reaaliajassa kuten kaukoenergiahoidot usein toteutetaan. Eli toisin sanoen osallistuja sai ottaa hoidon vastaan hänelle sopivimpana ajankohtana. Hän sai myös toivoa apua tiettyyn pulmaan tai vaivaan. Hoitajana valmistelin hoidon etukäteen intentiolla, pyynnöillä ja energiaa keräämällä. Valmistelun osuus oli noin 5 minuuttia per hoidettava.

Kysely:

1. Kuinka paljon uskot kaukoenergiahoitoon tai sen tehoon? 0-10? (0 en usko ollenkaan, mutta kokeillaan nyt, 10 uskon täysin)

2. Kuinka voimakkaasti koit hoidon? 0-10? (0 en tuntenut mitään, 10 todella voimakas kokemus)

3. Kauan hoito kesti kokemuksellisesti?

4. Miten kuvailisit kokemusta? (mm. keholliset tuntemukset, muistot, värit, mielikuvat, symbolit, helpottiko jokin tietty vaiva jne.)

Tulokset:

Tutkimukseen osallistui 10 henkilöä. Kaikki osallistujat uskoivat kaukoenergiahoitoihin vähintään arvolla 8 ja keskiarvo oli 9,4. Eli osallistujat olivat hyvin valveutuneita kaukoenergiahoitoihin.

Hoidon voimakkuus vaihteli 3:n ja 10 välillä keskiarvon ollessa 7,3.

Hoidon kokemuksellinen kesto vaihteli 20 min ja noin 1h 10min keskiarvon ollessa 47 minuuttia.

Hoitokokemukset olivat moninaisia. Näistä voi lukea alta 'raportoituja kokemuksia'.

Osalla hoitovaikutukset ja alitajunnan prosessointi oli jatkunut vielä ainakin 2 vuorokautta.

Raportoituja kokemuksia:

Voimakkuus: 9
Fyysinen kokemus, jossa tunnelukot/traumat tulleet enimmäkseen nauruna, mutta myös itkuna ja huutona ulos kehosta. Lopussa yskimistä.

Voimakkuus: 8
Kevyet sykähdykset kehossa ja niiden tahdissa tuli muistoja ja mielikuvia elämäni tapahtumista vauvasta tähän hetkeen. Lopussa nostin kämmenet vastakkain kasvojen eteen, kiitin, annoin itselleni ja muille anteeksi, jätin menneen taakse ja kiitin sen opetuksista. Oli hyvää ja pahaa, mutta kaikesta kiitollinen, koska se oli minun polkuni, joka piti käydä läpi. Nyt on helpompi vastaanottaa uusi.

Voimakkuus: 10
Syke nousi 2x, Hikoilua. Huikea kokemus. Seuraava yö uneton ja alitajunta nostanut negatiivisia juttuja yksi toisensa jälkeen tietoisuuteen.

Voimakkuus: 8
Kehossa tuntui hyrinä ja hengitys hidastui. Lämmöntunne tuli useamman kerran koko kehoon. Nukahdin hoidon loppupuolella.

Voimakkuus: 4
Kehossa kauttaaltaan erilaisia tuntemuksia. Kylmyyttä jaloissa, väreilyä eri puolilla kehoa, nytkähdyksiä hartioissa, leijumisen tunnetta. Nukahdin, tai ainakin vaivuin syvään horrokseen melko nopeasti.

Voimakkuus: 7
Yläkehossa lämpöä ja pistelyä. Vanhoja muistoja tuli mieleen. Hain apua selkäkipuun, mutta siihen ei hoito vaikuttanut eikä hoito tuntunut juurikaan alakehossa.

Voimakkuus: 7
Stressi helpottui. Tuntui hoitavaa energiaa/painetta/kihelmöintiä selässä ja jaloissa.

Voimakkuus: 7
Alkoi tosi voimallisesti. Olo meni ensin sähiseväksi, ihan kuin olisi ollut sähköä ja sitten todella raskaaksi. Lopussa oli hyvin rauhea olo.

Voimakkuus: 10
Voimakas ja miellyttävä energioiltaan. Raajojen kihelmöintiä. Silmien räpsymistä ja valkoista valoa luomien alla. Hampaiden kalinaa. Pistelyä, kihelmöinti, kuumotusta ja kutinaa. Paineen tunnetta, tunne kuin olisi keinussa. Painottomuus. Leijaileva tunne. Kylmä, kuuma, virtaus.

Voimakkuus: 3
Kihelmöintiä päälaella ja vasemmassa kädessä. Häiriötekijät ympäristössä häiritsivät keskittymistä.

Pohdintaa:

- Otanta oli hyvin pieni ja osallistujat edustivat hyvin samankaltaista profiilia.

- Tässä tutkimuksessa mentiin heti ns. syvään päätyyn, sillä hoitoa ei toteutettu edes reaaliajassa. Kuten vastauksista selviää, niin suurin osa oli jo hyvin valveutuneita energiahoitoihin ja etenkin kaukohoitamiseen ja oletettavaa on, että heidän hermoston herkkyys ja kehoyhteys on keskimääräistä korkeammalla/herkemmällä tasolla.

- Jo pelkkä pitkäkestoinen meditointi tai hiljentyminen käynnistää palauttavan tilan kehoon ja mieleen, mutta näkemykseni mukaan (ja myös monien muiden kokemusten pohjalta) koettu voimakkuus jää hyvin miedoksi pelkästään meditoidessa.

- Kokemusten voimakkuuteen vaikuttavat monet asiat kuten, hermoston herkkyys, stressikuorma, ympäristön rauhallisuus/rauhattomuus, kuinka hyvin henkilö pystyy "antautumaan" hoidolle sekä monet muut asiat.

- Huom. Hoitoon ei tarvitse uskoa, mutta avoimuus, rentous ja halukkuus vastaanottaa hoitoa tehostavat hoitovaikutusta.

- Olisi kiva päästä tekemään vastaava tutkimus henkilöille, jotka ovat skeptisiä tai eivät usko tämän tyyppiseen hoitoon, mutta olisivat silti avoimia kokeilemaan.

- Hoidon voimakkuus tulosten keskiarvon perusteella oli erittäin merkittävä ja antaa vahvistuksen hoidon kokemukselliselle "teholle" myös tämän kaltaisessa ei-reaaliaikaisessa hoidossa. Lähihoidoissa tai reaaliaikaisessa kaukohoidossa, kun hoito kohdistetaan tiettyyn vaivaan, hoitovaikutus on luonnollisesti paljon tehokkaampi.

- Vaikka tämänkaltaista tutkimusta voi kritisoida monellakin tapaa, niin kukaan ei voi kiistää henkilöiden kokemuksia ja mitä hoito oli käynnistänyt heissä. Osalla alitajunta oli nostanut pintaan ja prosessoinut merkittäviä asioita ja teemoja hoidon seurauksena.

- Hoidon kokemuksellinen kesto vastasi odotuksia. huom. kaksi henkilöä oli joutunut jättämään hoidon kesken, vaikka se olisi vielä selvästi kokemukselliseti jatkunut.

Yhteenveto:

Tuloksista voi päätellä, että tämänkin muotoinen kaukoenergiahoito toimii hyvin ja on suurimmalle osalle voimakas kokemus. Vaikutukset voivat olla hyvin moninaiset riippuen hoidettavan sen hetkisestä tilanteesta, hermoston tilasta ja toiveista.  On myös hyvä huomata se, että joskus hoidon parantava vaikutus menee aivan muualle kuin mihin hoitoa on toivottu. Keho ja alitajunta kohdistaa hoidon sinne missä on suurin tarve. Tämä on havaittu myös muissa energiahoitotutkimuksissa, kuten William Bengstonin tutkimuksissa. Kiitos tutkimukseen osallistuneille.


Tulokset taulukossa:

Alla on tulokset taulukkomuodossa. Alimmalla rivillä on esitetty keskiarvot lihavoidulla tekstillä.