Usein kysyttyä

Energiahoidot

1. Mihin energiahoitojen teho perustuu? Mihin energiahoidoista on apua?

Energiahoidoista voi saada apua hyvin monenlaisiin vaivoihin. Hoitovaikutus heijastuu kaikille "tasoille": fyysinen, psyykkinen tai emotionaalinen. Suurin osa kroonisista sairauksista ja vaivoista nousee kehossa esiin pitkäkestoisen stressin seurauksena. Tuo stressi voi johtua jatkuvasta suorittamisesta ilman riittävää lepoa, rasittavista elämäntilanteista tai tunnetaakoista (käsittelemättömät tunteet), joita monesti saatamme kantaa jopa vuosikymmeniä mukana kehossamme ns. biosähkövarauksena soluissa. Energiahoidoilla aktivoidaan tehokkaasti autonomisen hermoston parasympaattista osaa, mikä rauhoittaa hermostoa, ja kääntää sen lopulta palauttavaan ja parantavaan tilaan. Tällöin kehon omat paranemisprosessit aktivoituvat ja hoitavat kehon tasapainoon.

2. Ketä energiahoidoilla voidaan hoitaa?

Kaikkea elävää. Energiahoito on turvallinen ja luonnollinen hoitomuoto, jolla käynnistetään hoidettavassa parantuminen.

3. Onko hoidolle jotain esteitä (kontraindikaatioita)?

Kyllä.

Energiahoitoja ei suositella seuraavissa tilanteissa:

- Vakavat mielenterveyden häiriöt, kuten vakava masennus tai skitsofrenia.

- Syöpähoitojen aikana. Energiahoidot kannattaa ajoittaa ennen tai jälkeen sytostaattihoitojen.

4. Täytyykö minun uskoa, että hoito toimii?

Tämä on luonnollinen hoitomuoto, jolla vaikutetaan ihmisen hermostoon rauhoittavasti ja tasapainottavasti. Hoitoon ei tarvitse uskoa, jotta hoito toimisi, sillä se tapahtuu alitajunnan (kehon) tasolla, jolloin tietoinen mieli ei pääse vaikuttamaan. Vertaa esim. eläinten tai lasten hoito.

5. Miksi hoito toimii joillain paremmin ja joillain heikommin?

Hoidon vaikutus ja teho on hyvin yksilöllistä riippuen kuinka herkästi keho ottaa hoitoa vastaan, kuinka herkkä hermosto hoidettavalla on, kuinka kroonistunut vaiva on kyseessä, kuinka paljon taustalla on traumoja tai häiritsevää tunne-energiaa ja niin edelleen. Kaikilla tapahtuu aina jotain vaikkei hoito alkuun tuntuisikaan miltään. Jotkut päinvaistoin reagoivat hyvinkin voimakkaasti hoidon aikana. Keho saattaa hoidon jälkeen prosessoida asioita jopa viikon ajan. Tämän vuoksi sopiva frekvenssi hoitosarjalle on noin viikon välein.

6. Monta hoitokertaa tarvitaan, että vaivani paranee?

Hyvien hoitotulosten saamiseksi yleensä 3-5 hoitokerran sarja noin viikon välein on suositus. Paranemisnopeuteen vaikuttaa monet asiat mm. vaivojen määrä, vaivojen voimakkuus ja kroonisuus, vaivojen taustalla olevat syyt, ikä, yleiskunto, hermoston herkkyys, hoitokertojen tiheys jne.

7. Mitä tämä energia on, jolla hoitoa tehdään?  

Kaikessa elävässä virtaa energiaa, jota kutsutaan bioenergiaksi tai Qi, Chi, Prana riippuen kulttuurista. Tämä energia tulee auringosta, hengityksen kautta ilmasta ja syömästämme ruoasta. Hoidossa energiaa ohjataan ilmasta ja maasta hoitajan toimesta hoidettavaan. Tukkeutunutta energiaa tarvittaessa poistetaan ja uutta ohjataan tilalle. Tällä on hermostoa tasapainottava ja hoitava vaikutus.

8. Onko energiahoidoista olemassa tieteellisiä tutkimuksia ja näyttöä?

Kyllä on. Yhdysvalloissa on tehty kattavia tutkimuksia mm. kaukoenergiahoidoista Dr. Bill Bengstonin toimesta (https://bengstonresearch.com/). Meridiaaniterapia EFT tappingiä on myös tutkittu paljon (https://www.thetappingsolution.com/research/) ja se on todettu tehokkaaksi tunteiden vapautus ja stressinpurku menetelmäksi. Lisäksi kannattaa tutustua kvanttifysiikan ilmiöihin, super string teoria, kvanttilomittuminen ja morfiset kentät (Rubert Sheldrake).

https://suomenenergiahoitajat.fi/energiahoito/tutkimuksia/

9. Perustuuko nämä hoidot johonkin uskontoon?

Energiahoidot eivät perustu mihinkään uskontoon, vaan ovat luonnollinen hoitomuoto pohjautuen suurelta osin kiinalaiseen lääketieteeseen sekä uusiin tieteellisiin teorioihin mm. kvanttifysiikan ilmiöt.


Hypnoosi

1. Pelkään, että jään hypnoosiin. Voiko näin tapahtua?

Tämä pelko on aiheeton. Hypnoosi tai transsitila on luonnollinen aivojen "tila". Jokainen käy vähintään kaksi kertaa päivässä tässä tilassa aamuisin ja iltaisin. Lisäksi aivomme käy pitkin päivää kevyemmillä transsin tasoilla lyhyitä hetkiä. Syvemmässä transsitilassa joko nukahtaa tai sitten virkistyy, mutta tuohon tilaan ei voi jäädä jumiin.

2. Mitä riskejä etähoidoissa on, esimerkiksi Skypellä toteutettuna?

Yhteys voi katketa. Tämä on kuitenkin kokemuksieni mukaan harvinaista. Jos havaitsemme jo alun keskustelun yhteydessä, että verkkoyhteys on liian heikko istunnolle, voimme käyttää myös pelkkää puheyhteyttä. Jos yhteys katkeaa istunnon aikana, niin transsi vain kevenee hetkellisesti, kun muodostamme uuden yhteyden. Annan tätä varten rentoutusvaiheen alussa ohjeet/suggestion. Lisäksi ongelmana etähoidossa voi olla heikko äänen laatu, etenkin, jos käytössä on kannettavan sisäänrakennettu mikrofoni ja kaiutin. Suosittelen siis hankkimaan laadukkaat kuulokkeet, jossa on mikrofoni. Langattomien laitteiden tapauksessa akun keston on hyvä olla min. 3 tuntia.

3. Mitä jos en vain pääse hypnoosiin?

Ketään ei voi hypnotisoida vasten tahtoaan. Rentoon tilaan pääseminen vaatii oman motivaation sisäiselle tutkimiselle, sekä antautumisen ja irtipäästämisen tilan. Kaikki siis pääsevät hypnoosiin niin valitessaan. Jokainen joka pystyy nukahtamaan, pystyy myös menemään tietoiseen transsitilaan. Jos jostain syystä rentoutumiselle on jokin este, niin muista, että palvelulla on tyytyväisyystakuu.

4. Pelkään, että menetän jolloin tavalla kontrollin, eli etten pysty kontrolloimaan tilannetta tai itseäni. Pelkään, että olen täysin hypnoterapeutin "vallassa". Voiko näin tapahtua?

Tämä pelko on aiheeton. Olet syvärentoutuneessa keskittyneessä tilassa ja samaan aikaan olet tietoinen mitä tapahtuu ja mitä koet. Muistat kokemasi istunnon jälkeen. Saat myös nauhoitteen istunnosta, jonka avulla voit palata esiin nousseisiin teemoihin. Itseasiassa nauhoitteen kuuntelu myöhemmin vahvistaa hoitovaikutusta. Eli olet täydessä kontrollissa vaikka oletkin rennossa unenkaltaisessa tilassa. Hypnotisti ei voi laittaa sinua tekemään mitään vasten tahtoasi. Tässä tilassa sinulla vain on paremmin kanava alitajuntaan auki, jolloin alitajuisten uskomusten ja mallien tutkiminen on helpompaa.

5. Pelkään, että mitä jos löydän itsestä asioita, joita en halua kohdata tai joita en pysty käsittelemään. Voinko saada liikaa tietoa?

Tämä pelko on aiheeton. Alitajuntasi tai sisäinen viisautesi on niin viisas, että se ei anna sinulle mitään mitä et pystyisi käsittelemään sen hetkisellä kapasiteetillasi.

6. Pelkään, että olen outo tai möläytän jotain hassua tai älytöntä. Tapahtuuko tälläista?

Tämä pelko on aiheeton. Ei ole olemassa mitään liian outoa. Kaikilla kokemuksilla on oma merkityksensä ja tarkoituksensa. Usko pois, olen kuullut hyvin laajalla skaalalla asioita. Lisäksi istunnot ovat täysin luottamuksellisia. Voit jakaa vain ne asiat mitkä haluat jakaa - myös syvärentoutuneessa tilassa.

7. Pelkään, että istunnossa kokemani asiat jäävät "päälle" myös istunnon jälkeen. Voiko näin käydä?

Tämä pelko on aiheeton. Huolehdin siitä, että matka on turvallinen ja että saat matkaltasi mukaasi vain opit, oivallukset ja parantavat vaikutukset.

8. Mitä jos en halua avautua vieraalle ihmiselle?

Haasteiden kanssa ei kannata jäädä painimaan yksin liian pitkäksi aikaa. Monille voi itseasiassa olla helpompi avautua hankalista asioista täysin tuntemattomalle. Muista, että istunnot ovat luottamuksellisia. Keskitymme istunnossa kokemuksesi ymmärtämiseen ja hyväksymiseen. Ei millään tavalla tuomiten tai arvostellen vaan uteliaasti ja myötätuntoisesti tutkien.

9. Monta kvanttihypnoosi hoitoa tarvitaan hyviin tuloksiin?

Tämä hypnoosimenetelmä on suunniteltu siten, että käymme yhdessä hoidossa läpi kaikki pulmasi olipa ne sitten fyysisiä, emotionaalisia tai mentaalisia heijastuen elämäsi eri osa-alueisiin, siis koko tarinasi läpi (tai mitä siitä haluat jakaa). Eli tavoitteena on tehdä yksi transformatiivinen matka, josta saat ne asiat, mitä siinä hetkessä eniten tarvitset. Usein hoidettava henkilö saa vastaukset lähes kaikkiin asioihin mitä hän on valmis siinä hetkessä käsittelemään. Joskus tarvitaan useampia kertoja, mutta kokemukseni mukaan jo yhdellä hoidolla saadaan isoja parantavia ja transformatiivisia vaikutuksia terveyteen ja elämään. Mainittakoon vielä se, että joskus paranemiseen vaaditaan konkreettisia toimia tai elämänmuutoksia hoidoissa esiintyneiden oivallusten pohjalta. Nämä ovat sinun vapaan valintasi piirissä ja vastuulla.