Usein kysyttyä

Energiahoidot

1. Mihin energiahoitojen teho perustuu? Mihin energiahoidoista on apua?

Energiahoidoista voi saada apua hyvin monenlaisiin vaivoihin. Hoitovaikutus heijastuu kaikille "tasoille": fyysinen, psyykkinen tai emotionaalinen. Suurin osa kroonisista sairauksista ja vaivoista nousee kehossa esiin pitkäkestoisen stressin seurauksena. Tuo stressi voi johtua jatkuvasta suorittamisesta ilman riittävää lepoa, rasittavista elämäntilanteista tai tunnetaakoista (käsittelemättömät tunteet), joita monesti saatamme kantaa jopa vuosikymmeniä mukana kehossamme ns. biosähkövarauksena soluissa. Energiahoidoilla aktivoidaan tehokkaasti autonomisen hermoston parasympaattista osaa, mikä rauhoittaa hermostoa, ja kääntää sen lopulta palauttavaan ja parantavaan tilaan. Tällöin kehon omat paranemisprosessit aktivoituvat ja hoitavat kehon tasapainoon.

2. Ketä energiahoidoilla voidaan hoitaa?

Kaikkea elävää. Energiahoito on turvallinen ja luonnollinen hoitomuoto, jolla käynnistetään hoidettavassa parantuminen.

3. Onko hoidolle jotain esteitä (kontraindikaatioita)?

Kyllä.

Energiahoitoja ei suositella seuraavissa tilanteissa:

- Vakavat mielenterveyden häiriöt, kuten vakava masennus tai skitsofrenia.

- Syöpähoitojen aikana. Energiahoidot kannattaa ajoittaa ennen tai jälkeen sytostaattihoitojen.

4. Täytyykö minun uskoa, että hoito toimii?

Tämä on luonnollinen hoitomuoto, jolla vaikutetaan ihmisen hermostoon rauhoittavasti ja tasapainottavasti. Hoitoon ei tarvitse uskoa, jotta hoito toimisi, sillä se tapahtuu alitajunnan (kehon) tasolla, jolloin tietoinen mieli ei pääse vaikuttamaan. Vertaa esim. eläinten tai lasten hoito.

5. Miksi hoito toimii joillain paremmin ja joillain heikommin?

Hoidon vaikutus ja teho on hyvin yksilöllistä riippuen kuinka herkästi keho ottaa hoitoa vastaan, kuinka herkkä hermosto hoidettavalla on, kuinka kroonistunut vaiva on kyseessä, kuinka paljon taustalla on traumoja tai häiritsevää tunne-energiaa ja niin edelleen. Kaikilla tapahtuu aina jotain vaikkei hoito alkuun tuntuisikaan miltään. Jotkut päinvaistoin reagoivat hyvinkin voimakkaasti hoidon aikana. Keho saattaa hoidon jälkeen prosessoida asioita jopa viikon ajan. Tämän vuoksi sopiva frekvenssi hoitosarjalle on noin viikon välein.

6. Monta hoitokertaa tarvitaan, että vaivani paranee?

Hyvien hoitotulosten saamiseksi yleensä 3-5 hoitokerran sarja noin viikon välein on suositus. Paranemisnopeuteen vaikuttaa monet asiat mm. vaivojen määrä, vaivojen voimakkuus ja kroonisuus, vaivojen taustalla olevat syyt, ikä, yleiskunto, hermoston herkkyys, hoitokertojen tiheys jne.

7. Mitä tämä energia on, jolla hoitoa tehdään?  

Kaikessa elävässä virtaa energiaa, jota kutsutaan bioenergiaksi tai Qi, Chi, Prana riippuen kulttuurista. Tämä energia tulee auringosta, hengityksen kautta ilmasta ja syömästämme ruoasta. Hoidossa energiaa ohjataan ilmasta ja maasta hoitajan toimesta hoidettavaan. Tukkeutunutta energiaa tarvittaessa poistetaan ja uutta ohjataan tilalle. Tällä on hermostoa tasapainottava ja hoitava vaikutus.

8. Onko energiahoidoista olemassa tieteellisiä tutkimuksia ja näyttöä?

Kyllä on. Yhdysvalloissa on tehty kattavia tutkimuksia mm. kaukoenergiahoidoista Dr. Bill Bengstonin toimesta (https://bengstonresearch.com/). Meridiaaniterapia EFT tappingiä on myös tutkittu paljon (https://www.thetappingsolution.com/research/) ja se on todettu tehokkaaksi tunteiden vapautus ja stressinpurku menetelmäksi. Lisäksi kannattaa tutustua kvanttifysiikan ilmiöihin, super string teoria, kvanttilomittuminen ja morfiset kentät (Rubert Sheldrake).

https://suomenenergiahoitajat.fi/energiahoito/tutkimuksia/

9. Perustuuko nämä hoidot johonkin uskontoon?

Energiahoidot eivät perustu mihinkään uskontoon, vaan ovat luonnollinen hoitomuoto pohjautuen suurelta osin kiinalaiseen lääketieteeseen sekä uusiin tieteellisiin teorioihin mm. kvanttifysiikan ilmiöt.


Hypnoosi

1. Pelkään, että jään hypnoosiin. Voiko näin tapahtua?

Tämä pelko on aiheeton. Hypnoosi tai transsitila on luonnollinen aivojen "tila". Jokainen käy vähintään kaksi kertaa päivässä tässä tilassa aamuisin ja iltaisin. Lisäksi aivomme käy pitkin päivää kevyemmillä transsin tasoilla lyhyitä hetkiä. Syvemmässä transsitilassa joko nukahtaa tai sitten virkistyy, mutta tuohon tilaan ei voi jäädä jumiin.

2. Mitä riskejä etähoidoissa on, esimerkiksi Skypellä toteutettuna?

Yhteys voi katketa. Tämä on kuitenkin kokemuksieni mukaan harvinaista. Jos havaitsemme jo alun keskustelun yhteydessä, että verkkoyhteys on liian heikko istunnolle, voimme käyttää myös pelkkää puheyhteyttä. Jos yhteys katkeaa istunnon aikana, niin transsi vain kevenee hetkellisesti, kun muodostamme uuden yhteyden. Annan tätä varten rentoutusvaiheen alussa ohjeet/suggestion. Lisäksi ongelmana etähoidossa voi olla heikko äänen laatu, etenkin, jos käytössä on kannettavan sisäänrakennettu mikrofoni ja kaiutin. Suosittelen siis hankkimaan laadukkaat kuulokkeet, jossa on mikrofoni. Langattomien laitteiden tapauksessa akun keston on hyvä olla min. 3 tuntia.

3. Mitä jos en vain pääse hypnoosiin?

Ketään ei voi hypnotisoida vasten tahtoaan. Rentoon tilaan pääseminen vaatii oman motivaation sisäiselle tutkimiselle, sekä antautumisen ja irtipäästämisen tilan. Kaikki siis pääsevät hypnoosiin niin valitessaan. Jokainen joka pystyy nukahtamaan, pystyy myös menemään tietoiseen transsitilaan. Jos jostain syystä rentoutumiselle on jokin este, niin muista, että palvelulla on tyytyväisyystakuu.

4. Pelkään, että menetän jolloin tavalla kontrollin, eli etten pysty kontrolloimaan tilannetta tai itseäni. Pelkään, että olen täysin hypnoterapeutin "vallassa". Voiko näin tapahtua?

Tämä pelko on aiheeton. Olet syvärentoutuneessa keskittyneessä tilassa ja samaan aikaan olet tietoinen mitä tapahtuu ja mitä koet. Muistat kokemasi istunnon jälkeen. Saat myös nauhoitteen istunnosta, jonka avulla voit palata esiin nousseisiin teemoihin. Itseasiassa nauhoitteen kuuntelu myöhemmin vahvistaa hoitovaikutusta. Eli olet täydessä kontrollissa vaikka oletkin rennossa unenkaltaisessa tilassa. Hypnotisti ei voi laittaa sinua tekemään mitään vasten tahtoasi. Tässä tilassa sinulla vain on paremmin kanava alitajuntaan auki, jolloin alitajuisten uskomusten ja mallien tutkiminen on helpompaa.

5. Pelkään, että mitä jos löydän itsestä asioita, joita en halua kohdata tai joita en pysty käsittelemään. Voinko saada liikaa tietoa?

Tämä pelko on aiheeton. Alitajuntasi tai sisäinen viisautesi on niin viisas, että se ei anna sinulle mitään mitä et pystyisi käsittelemään sen hetkisellä kapasiteetillasi.

6. Pelkään, että olen outo tai möläytän jotain hassua tai älytöntä. Tapahtuuko tälläista?

Tämä pelko on aiheeton. Ei ole olemassa mitään liian outoa. Kaikilla kokemuksilla on oma merkityksensä ja tarkoituksensa. Usko pois, olen kuullut hyvin laajalla skaalalla asioita. Lisäksi istunnot ovat täysin luottamuksellisia. Voit jakaa vain ne asiat mitkä haluat jakaa - myös syvärentoutuneessa tilassa.

7. Pelkään, että istunnossa kokemani asiat jäävät "päälle" myös istunnon jälkeen. Voiko näin käydä?

Tämä pelko on aiheeton. Huolehdin siitä, että matka on turvallinen ja että saat matkaltasi mukaasi vain opit, oivallukset ja parantavat vaikutukset.

8. Mitä jos en halua avautua vieraalle ihmiselle?

Haasteiden kanssa ei kannata jäädä painimaan yksin liian pitkäksi aikaa. Monille voi itseasiassa olla helpompi avautua hankalista asioista täysin tuntemattomalle. Muista, että istunnot ovat luottamuksellisia. Keskitymme istunnossa kokemuksesi ymmärtämiseen ja hyväksymiseen. Ei millään tavalla tuomiten tai arvostellen vaan uteliaasti ja myötätuntoisesti tutkien.

9. Monta kvanttihypnoosi hoitoa tarvitaan hyviin tuloksiin?

Tämä hypnoosimenetelmä on suunniteltu siten, että käymme yhdessä hoidossa läpi kaikki pulmasi olipa ne sitten fyysisiä, emotionaalisia tai mentaalisia heijastuen elämäsi eri osa-alueisiin, siis koko tarinasi läpi (tai mitä siitä haluat jakaa). Eli tavoitteena on tehdä yksi transformatiivinen matka, josta saat ne asiat, mitä siinä hetkessä eniten tarvitset. Usein hoidettava henkilö saa vastaukset lähes kaikkiin asioihin mitä hän on valmis siinä hetkessä käsittelemään. Joskus tarvitaan useampia kertoja, mutta kokemukseni mukaan jo yhdellä hoidolla saadaan isoja parantavia ja transformatiivisia vaikutuksia terveyteen ja elämään. Mainittakoon vielä se, että joskus paranemiseen vaaditaan konkreettisia toimia tai elämänmuutoksia hoidoissa esiintyneiden oivallusten pohjalta. Nämä ovat sinun vapaan valintasi piirissä ja vastuulla.


Kvanttikonstellaatio

1. Onko kvanttikonstellaatiosta tieteellisiä tutkimuksia tai näyttöä?

Menetelmä on uusi, joten suoraa tieteellistä tilastollista näyttöä ei tietääkseni vielä ole. Onnistumis- ja parantumistarinoita kyllä löytyy!

Kvanttikonstellaatio kuitenkin nojaa useisiin tieteenaloihin ja löydöksiin, kuten mm. epigenetiikka, Rupert Sheldraken löytämät morfiset tai morfogeneettiset kentät, Dr. Peter Gariev:n löytämä aaltogenetiikka, Eric Bernen psykoanalyysistä kehittämä transaktio-analyysi, Dr. Hamerin German New Medicine sekä Mark Wolynn traumojen periytyminen.

2. Miten valmennus etenee?

Aloitamme aina keskittymällä ja hiljentymällä nykyhetkeen. Sitten käymme osallistujien teemat yksi kerrallaan läpi. Koitan antaa aina teeman päätteeksi taustaa ja Bert Hellingerin opettamaa filosofiaa osallistujille.

3. Miten esittäminen roolissa tapahtuu?

Teemme alussa lyhyen keskittymisharjoituksen, jonka avulla pääsemme läsnäolevaan aikuisen tilaan ilman halua pelastaa ketään. Tästä tilasta käsin voimme teeman intention mukaisesti saada tietoa eri rooleihin. Tieto tulee kehon ulkoisten ja sisäisten liikkeiden kautta. Sisäisinä liikkeinä tarkoitan tuntemuksia ja tunteita, jotka eivät näy suoraan ulospäin. Eli sinun tarvitsee vain tyhjentää mielesi ja antaa kehosi liikkua sisäisten impulssien ohjaamana. Helppoa. Mitä vähemmän tietää aiheesta, sitä helpompaa esittäminen on, kun omalle anylyysille ei jää tilaa. 

Tässä menetelmässä toimimme (kollektiivisen) alitajunnan tasolla, emme tietoisen mielen tasolla. 

Jos jostain syystä mitään tietoa ei tule rooliin liittyen, niin voimme vaihtaa esittäjää. Mitään paineita ei tarvitse ottaa.

4. Onko minun pakko esittää roolissa? Voinko vain seurata sivusta?

Ei ole pakko. Saat kuitenkin suuremman hyödyn itsellesi, jos rohkeasti hyppäät mukaan ilman mitään odotuksia. Olemme toistemme perhejärjestelmien palveluksessa. "Saat sen minkä annat" pätee myös tässäkin.

5. Mitä hyötyjä saan jos vain seuraan sivusta tai en tee omaa roolia?

Jokaisesta konstellaatiosta on hyötyä vaikka sivusta seuraajana, sillä saat eheytystä omaan perhejärjestelmääsi, sekä syviä oivalluksia ihmisten ja ilmiöiden välisistä dynamiikoista. Esittäjänä eheytys on vielä syvempää sillä samalla saa kokemuksia erilaisista rooleista, tilanteista ja tunteista, etenkin jos teema resonoi itselle tai omaan perhejärjestelmään.

Kvanttikonstellaatio on tehokas peili näyttämään sinulle mitä osaa itsestäsi (tai perheestäsi/suvustasi) et ole vielä hyväksynyt ja ottanut sydämeesi, vaikka seuraisit vain sivusta.

6. Mistä tunnistaa, että roolin esittäjä ei näyttele tai keksi itse?

Huomaan kyllä jos esittäminen ei ole aitoa tai tuntuu enemmän keksityltä. Tässä tapauksessa katson roolista olennaisen tai vaihdan esittäjää. Aito kvanttikonstellaation liike on hiljaista ja selkeää.

7. Onko lauseita pakko sanoa ääneen?

Ei ole, mutta se tehostaa vaikutusta. Mikäli joidenkin lauseiden kanssa tulee vastustusta, voi sekin olla merkki jostain. Voimme lähestyä aihetta tällöin eri lauseilla tai sinun tahtiisi.

8. Kauan valmennus kestää?

Ryhmävalmennuksen kesto osallistujamäärästä riippuen on 2-3 tuntia. Valmennukseen varataan 3 tuntia aikaa.

9. Miten nopeasti tämä vaikuttaa? Miten nopeasti huomaan eron aiempaan?

Tämä riippuu teeman syvyydestä ja juurisyiden määrästä. Joskus tarvitaan useampia konstellointikertoja. Isojen teemojen integrointiin voi mennä aikaa päivistä viikkoihin. Pienemmän teemat näkyvät usein melko nopeasti arjessa.

10. Mitä jos en saa mitään apua tai hyötyä valmennuksesta?

Jos et koe saavasi mitään apua konstellaatiosta, tai konstellaatio jää kesken syystä tai toisesta, voimme tehdä toisen konstellaation samalla teemalla yhden kerran. Toinen vaihtoehto on, että saat rahasi takaisin.

11. Voiko minulle tulla huono olo konstellaatiossa tai sen jälkeen?

Hetkellisesti rooliin upotessa voi tulla erikoisia tuntemuksia, mutta ne eivät jää päälle, ellei sinulla ole oma resonanssi teeman kanssa. Monet kuvailevat, että ovat väsyneitä hetken aikaa konstellaation jälkeen. Tämä on hyvä merkki siitä, että teema on mennyt syvälle alitajuntaan ja kehossa on ns. resetointi päällä, eli eheytyminen käynnissä. Väsymys ei jää päälle pidemmäksi aikaa.

12. Enkö ole itse vastuussa mistään? Voinko syyttää kaikesta sukua?

Aikuinen ottaa vastuun elämästään. Lapsi ei ota vastuuta. Mikäli toistat tiettyjä kaavoja tunnelukoistasi käsin (toisin sanoen ehkäpä transaktio-analyysin "lapsen" tasolta) vaikka tietoisella mielellä aikuisena haluaisitkin toisin, niin kannattaa tutkia mistä nämä juontavat juurensa.

13. Voinko tutkia jonkun muun kuin itseni asioita? Sisarukseni? Puolisoni? Lapseni? Vanhempieni? Kaverieni?

Muiden asioita ei saa urkkia. Vain omia teemoja ja biologisten lastesi teemoja voi lähtökohtaisesti konstelloida. Joissakin tapauksissa toisten asioita saa konstelloida asianomaisen luvalla. Usein teemat toki vaativat, että katsomme suhdetta vanhempiisi, sisaruksiisi tai puolisoosi. Eli kaikki teemat ovat ok, jotka liittyvät jotenkin omaan elämääsi ja siinä kohtaamiisi pulmiin.

14. Tarvitseeko esim. puolisoni tai vanhempieni osallistua konstellaatioon? Tai onko siitä hyötyä?

Ei tarvitse. Sinä työstät asioita ja suhtautumista muihin itsessäsi. Kun sisäinen maailmasi muuttuu, muuttuu myös ulkoinen maailma. 

Hyvä esimerkki tästä on ns. vihaohjelma (piiloaggressio), jonka vuoksi saatat vetää puoleesi ristiriitoja eri ihmisten kanssa. Kun vihaohjelma puretaan, ihmissuhteet muuttuvat terveempään suuntaan.

15. Onko tämä toisten manipuloimista jos he eivät itse osallistu?

Ei ole. Työstät sitä mitä itsessäsi tapahtuu ja miten asioihin ja ihmisiin suhtaudut. Tämä muuttaa todellisuuttasi ja heijastuu myös muihin. Kvanttikonstellaatiossa eheytys tapahtuu hyväksymällä ja ottamalla kaikki sydämeen ilman polariteetteja.

16. Voiko roolien esittämisestä jäädä jotain päälle?

Kenenkään muun tunne ei jää päälle. Jos jokin tunne tai tuntemus jää pidemmäksi aikaa päälle, niin onneksi olkoon, olet tuonut jotain pintaan itsessäsi ja perhejärjestelmässäsi, jolloin se on mahdollista eheyttää ja vapautua siitä. 

Kvanttikonstellaatio on tehokas peili näyttämään sinulle mitä osaa itsestäsi (tai perheestäsi/suvustasi) et ole vielä hyväksynyt ja ottanut sydämeesi.

17. Miten tämä eroaa perhekonstellaatiosta?

Kvanttikonstellaatio on tavallaan perhekonstellaatiosta seuraava versio, jossa toimitaan enemmän alitajunnan kuin tietoisen mielen tasolla. Englanninkielinen nimitys on 'Constellation of the spirit'. 

Perhekonstellaatiossa konstellaatio etenee enemmän tietoisen mielen hypoteesien ohjaamana, kun taas kvanttikonstellaatiossa luotetaan vastaanotettavaan tietoon 'mitä on'. Kvanttikonstellaatio perustuu kaiken hyväksymiselle ja ei-dualistisuuteen (polariteeteista vapautumiseen).

18. Missä tilanteissa kvanttikonstellaatioon ei voi osallistua?

- Menetelmä ei ole tarkoitettu alle 18 vuotiaille. Biologinen vanhempi voi hoitaa lastaan konstellaatiossa.

- Jos sinulla on vakavia mielenterveyshäiriöitä kuten skitsofreniaa tai käytät vahvoja psyykenlääkkeitä.

- Raskausajan loppupuolella teemoissa esittämistä ei suositella, omia teemoja voi silti tehdä.

- Akuutti trauma. Tilanteen pitää ensin hieman "laskeutua" ennen kuin sitä voidaan käsitellä.

- Lasten tai vauvojen läsnäolo konstellaatiossa ei ole suositeltu. (kysy lisää)